mandag 10. august 2009

Min hage.

Spadde vekk 4 trillebårlass med grastorv, planerte litt, satte opp `pinne-kanter`, la ned duk og fylte på med hvit singel og noen gamle skifertakheller og vips! så ble det ny sti gjennom rosehagen.
Bare to meter så langt, men meningen er at den skal gå videre forbi rosene, opp bak plommetreet, rundt Lillebølle og Maseguri sin "Hage"(pallekarm med sukkererter, solsikker, blomkarse og jordbær) og blåbærbusken, gjennom jordbæråkeren og bort til det som skal bli grønnsakshage en eller annen gang.
Oi, da jeg leste igjennom dette hørtes jo hagen plutselig kjempestor ut! ;o) Men altså, alt står ganske tett, så det er ikke så voldsomt som det høres ut til.
Uansett! Jeg er godt fornøyd med resultatet! Pyntet fint opp der det tidligere bare var mose og pistrete gress i skyggen oppunder hekken. Hele tomten er skrå og dette området er en smal, skjev stripe helt øverst som ikke kan brukes til noe praktisk. Man kan ikke se noe særlig av det før man går helt opp dit og jeg har lenge grublet på hva jeg skal gjøre der. Nå ser det ut til at det har blitt landingsplass for alle hostaene som ikke trivdes i solsteken nederst på tomten, og det gir jo en rolig, skyggefull og grønn bakgrunn for rosene som står i solen rett nedenfor.
Skal prøve å få tak i en stor steinhelle i benke-størrelse og lage meg en liten plass helt øverst ved hekken sånn at jeg kan sette meg ned med kaffikoppen og se ut over hele hagen og filosofere litt og nyte resultatet av mange timer med svette og slit... Da kan jeg sitte der og drømme og planlegge hva jeg skal gjøre videre med de andre katastrofeområdene i hagen. Og dem er det ganske mange av når jeg tenker meg om... Men er det ikke det som er vitsen med hage da? Hvis jeg hadde gjort ferdig alt i fjor(hvilket ikke hadde vært fysisk mulig i noe tilfelle), hva skulle jeg ha gjort på i år da? Og de neste 10-20 årene? Det er jo planleggingen og drømmingen som er halve moroa!
Men jeg må innrømme at det ikke er så mye å vise frem til besøkende da! Man peker på en haug med jord, forvokst ugress og stein og sier: " Og her har vi tenkt til å.... Og der borte skal vi ta vekk den og sette opp en.... Og ved siden av skal det komme opp en mur og en sånn flott.....en eller annen gang...." Tja, da er det jo bare å håpe på at tilfeldige gjester har fantasien i orden!
Vel, det er MIN hage! Og den skal bli FLOTT! En eller annen gang... Hehe ;o)
M.

5 kommentarer:

 1. Så smart! Virkelig fint ble det - så rent og stilig.
  Ja man må virkelig svette å slite litt i hagen ja, men du verden så gøy det er å se det ferdige resultatet.

  SvarSlett
 2. Det der ble riktig lekkert. Jeg liker så godt det lyse mot alt det grønne. Og med disse hellene i gruset, stiligt!! Kanten er sikker god for å holde jorden på plats. Hvilken forandring!! Hagen blir aldri ferdig, trøst deg med det, det er bestandig nye ideer og forandringer på gang. Smaken forandrer seg og nye fristelser dyker opp, det er det som er det fine med hage, den blir aldrig ferdig.

  SvarSlett
 3. hehe, sånn er det her også, det er min hage, og den skal bli flott :D Foreløpig holder jeg meg med skylapper, slik at jeg kan se fine blomster, og ignorere ugress og kjedelig struktur :)

  Men det nye området ditt var jo virkelig blitt flott da! Nydelig med lys grus mot plantene slik, fremhever virkelig fargene :)

  SvarSlett
 4. Hej Marit, jag gillar dina kanter/ramar på rabatterna. Allt blir snyggare med tydliga ramar men jag har svårt att fixa bra rabattkanter med spaden. Det måste nog till en plåt- eller träkant helt enkelt.

  Hälsningar från ännu en Marit :D

  SvarSlett
 5. Hei alle! ;o)
  Er litt imponert selv over hvor bra dette ble! Hehe:o) Og veldig kjekt at dere andre synes det ble bra også! Får sikikkelig inspirasjon til å fortsette og ordne resten av hagen også! Sitter på jobb nå og har mest lyst til å bare løpe rett hjem og hente frem spaden og trillebåren...
  Idéen skal videreføres bortover hele øverste delen av hagen. Skal bli en stilig frukt- og grønnsakshage! En gang...
  Men først skal vi til Bergen på Alan Jackson-konsert i helgen. Så kantene får vente til neste uke.
  Ha en strålende dag alle dere der ute i netthageland!
  M.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)