torsdag 20. august 2009

Hagebesøk på Bømlo.

I dag har jeg og mannen vært på besøk hos hans slektninger på Bømlo. Og du kan tro der var mye fint! En hel skog av Fuksia blandt annet! Masse spennende planter i krukker og bed. Og eierene av hagen var særdeles generøse og delte ut avleggere og stiklinger i fleng! Så da har jeg blitt den lykkelige eier av to små engletrompeter(Har klart å identifisere engletrompeten! Det er en B. Sanguinea. Tusen takk til Trine i Hagen på Knatten(http://blomsterknatten.blogspot.com/) som har en mengde nyttig info om engletrompeter! Lærte MASSE der!:o) , en fuksia med rot og en mengde stiklinger, en svær tue med orange dagliljer, en ukjent, gammel og verneverdig staude med lilla blomster, en avlegger av en krypende syden-plante med små rosa "tusenfryd-blomster" og en hel del andre stiklinger. Deriblandt en skikkelig spennende sak som jeg er litt usikker på navnet på. Det var et lite tre med spisse, ovale, litt lodne blader og massse knopper som snart skulle bli blå blomster. Nydelig tre! De sa det het "Tabuchini" eller noe sånt, men finner ingen info om det på nettet. Noen som kjenner det igjen på bildene og kan opplyse meg? Der dukket også opp en rimelig stor utgave av denne Cannaen også. Plukket med meg masse frø av denne blå-lilla saken med ballong-pynt. Vet ikke hva den heter heller... Noen som kan hjelpe? ;o) M.

3 kommentarer:

 1. Dette må da være en drøm av et hagebesøk. Så mye spennende! Heldig er du :-)
  Jeg kan nok ikke hjelpe deg med noe navn, men jeg kommer tilbake for å se om andre har klart å hjelpe deg. God helg!

  SvarSlett
 2. Hei! Ja, det var drømmedagen! Knallvær, sol og 26 grader og enormt masse spennende blomster! Og kjempekoselige folk! Skal utover en tur til våren også. Det gleder jeg meg virkelig til! :o)
  Venter i spenning på om noen vet hva noe av dette er!
  Gog helg!
  M.

  SvarSlett
 3. For ein flott blogg, Marit!

  Tusen takk for hagevandringen eg fekk forleden dag i hagen din. Du er flink å får jo alt til å blomstre. Er meget imponert : )

  Sydenhilsen fra Hildegunn

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)