tirsdag 4. august 2009

Hvit daglilje?

Jeg ønsker meg en hvit daglilje. Ganske enkelt fordi de er nydelige! Etter en del studier på nettet fant jeg ut at en som heter "Joan Senior" var både flott, hvit og tilgjengelig på Plantasjen. Etter å ha lest Zimtrade sin beskrivelse av vidunderet:"HEMEROCALLIS 'Joan Senior' Nyhet! Dufter! Store snøhvite blomster. Meget lang blomstringstid, fra tidlig sommer til sen høst. Høyde 60cm." røsket jeg med meg lommeboken og travet avgårde til Plantasjen på shopping. "Store snøvite blomster...!" Ja, sæærlig! Den ser mer ut som en nusselig, liten Bremyk-reklame der den står og lyser opp i bedet med sine smørgule og relativt små blomster. Ikke at den er noe mindre vakker enn andre blomster, men den skulle liksom være hvit da! Må innrømme at jeg ble litt skuffet ja! Hørte også at søsteren til naboen har den samme og den og ble gul og naboen selv har en som ikke har blomstret enda. Venter i spenning! Gul eller hvit...? Noen andre som har erfaring med denne eller andre mer eller mindre svikefulle dagliljer av den "hvite" sorten? Gode tips mottas med stor takk! ;o)

Her er vidunderet. Vakker, men IKKE hvit! :o/

M.

3 kommentarer:

 1. Hei. Ja dagliljer er flotte du. Jeg har ikke så mye erfaring med de, men en flott daglilje er "Sahra Sandis" den er gul/hvit. Utrolig fin. Men det finnes vel flere...
  Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 2. Dagliljer er flott, lite erfaring her også desverre, men jeg kan sympatisere med skuffelsen over at fargen ikke er som forventet. Når det står snøhvit så burde den jo være det!

  SvarSlett
 3. Jeg får gå i garasjen og finne litt hvit spraymaling og ordne saken selv...;o) Kanskje Den Hvite Lilje har litt maling tilovers etter oppussingen sin? Hehe:o)
  Nei altså, får nok bare prøve noen flere typer. For hvit daglilje, det SKAL jeg ha! Så da kommer det vel flere klagebrev til neste år over dagliljer som er lyserosa, ferskenfargede og gule...
  Ha en fortsatt fortreffelig dag da dere!
  M.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)