onsdag 18. juli 2012

Hosta og litt diverse.

 Godstolen! På veldig fine, vindstille, solfylte dager. 

 En liten samling med Hosta. Her ser det ut til at de trives godt, oppunder hekken med skygge deler av dagen. Er litt imponert over at de klarte å bli så store etter hønenes herjinger tidligere i vår. De gravde vekk masse jord og knakk spirer og skudd i hopetall i sin evige jakt på spiselige saker og ting i hagen. Denne må nok flyttes litt. Ser litt inneklemt ut der den står nå.

 Denne må nok også flyttes litt, den har havnet helt innunder den store med hvite kanter på bladene. Mye godt de trives i skyggen disse plantene, den har ikke sett mye sollys i sommer denne stakaren!

I pent selskap med Iris.

Det var disse sammenplantingene da... Dette er temmelig tilfeldig og veldig ton-i-ton. Blått, lilla og blålilla. Hmmm, mulig noen må flytte litt på et par av disse her ja...

Trofaste fargeklatter. Nellik av et eller annet slag. Frøsår seg selv helt på egenhånd, så fargeutvalget og mengden blomster varierer veldig fra år til år. Må prøve å frø denne videre i andre bed også. 

Hvorfor kan ikke blomstene holde seg oppi blomsterbedet der det er meningen de skal være? Blir så vanskelig å klippe plenen når man å løfte unna både det ene og det andre på veien.
Akkurat her burde jeg vel kanskje ta på meg litt av skylda selv, siden den røde her egentlig liksom er en klatrerose, som desverre ikke har fått noe solid å klatre på i år, så den har blitt en sånn "slenge-rundtomkring-rose" i stedenfort. Litt vanskelig å sette opp et skikkelig klatrestativ når jeg ikke kan feste det i veggen, den tilhører nemlig naboen. Får prøve å slå ned en solid staur eller to og knyte den fast.
Et prosjekt for ferien som starter om tre dager kanskje....

2 kommentarer:

  1. Så mange store, flotte hostaer du har! Og fargen på de mørke nellikene var helt nydelig :-)

    SvarSlett
  2. Åh, så utrolig flotte høner. Jeg har en drøm om å ha høner i hagen, men det holder vel med 4 kaniner.

    Også flink du har vært til å sy. De veskene var jo helt fantastisk flotte!

    Ønsker deg en fortsatt fin uke! Klem

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)