tirsdag 30. oktober 2012

Litt om alt.


Eller ikke ALT da, men noe av det som skjer, og ikke skjer her på Solsiden.
Her på bloggen har det vært litt stille i det siste, har vært litt full fart alle andre steder i livet, så hagen har fått blomstre ferdig for sommeren helt i fred og ro i år.


Her startet året 2012 med en mengde hønsesikringstiltak, og de prosjektene tok i grunnen største delen av det lille jeg har av tid til hage nå for tiden, så det ble ingen nye bed eller andre større fornyelser i år. Men det er sikkert like greit, det får vel før eller siden være grenser for hvor masse planter man kan ha på et mål tomt liksom. Men planer har man da...masse planer...for neste sommer...

Men litt nytt har det da blitt. Nye høner blandt annet. Som om ikke de gamle var slitsomme nok å ha med i bedene... ;o) De fire vi hadde i fjor var slitne produksjonshøns som ikke helt hadde hellet med seg på helsefronten, så tre av dem måtte desverre hjelpes over til De Evige Jaktmarker av husets Handyman. (Humant og helt etter boka, utrolig hva man kan lære ved hjelp av Google...)
Så her er altså hagens nye beboere:

 Milo (Rase: Australorps.), stor og grå. En Duracell-høne, alltid helt gira og løper/flyr mer enn hun går.
Kråko (Rase: Tsja, miks av Austraorps og Dverg kochin kanskje?), svart, lubben og noe kort i beina, litt sjenert, men knallgod til å fly, litt sånn prosjektil-aktig tvers over plenen, tilsynelatende helt uten mål og mening.  
Buksehøna Lillemor (Rase: Dverg kochin), liten, gul og veldig fluffy. Mye lyd og action. Hele tiden. Pratsom og fryktelig nysgjerrig hømemor som herjer vilt i hagemøblene hvis hun får sjansen.


 Og Gunda. (Rase: Bramen?) En solid 5-kilos høne med basslyd og rolig gemytt. (Høres litt ut som en hund med halsbetennelse når hun "kakler".)


Pricilla er den siste av de gamle hønene som fortsatt lever i beste velgående. Hun er Kosehøne og stortrives med å sitte på fanget og finner seg rolig i å bli trillet rundt i dukkevogn i hagen. Her holder hun Lilleturbo med selskap på terrassen i sommer.
En annen, sterkt medvirkende årsak til redusert haging i høst er at jeg har fått meg ny symaskin! Julenissen kom litt tidlig i år. ;o) Så da tok det litt av på hobbyrommet kan man si. Jeg har de siste 7-og-noe årene sydd i alle ledige, regnfulle, kalde øyeblikk, men nå har jeg og den nye symaskina fått flytte opp i varmen, så da syes det både seint og tidlig.
En naturlig konsekvens av dette er jo at det blir litt mye syting i huset til slutt. (Og får å sitere Birthemors blogg så mener jeg da altså ting man har sydd, ikke ting man syter om... ;o) Så hva gjør man da? Jo, da må man jo våge seg ut av syrommet og vifte litt med "sytingene" sine og spørre om kanskje noen andre har bruk for en sånn? Eller en slik? Eller kanskje et par-tre av de der...?
Så da klarte jeg til slutt å "rote meg borti" en sånn Give Away på bloggen Birthemors hus og sånt. Det er en god venninne av meg som skiver bloggen, det er en rasende kjekk blogg foresten, interiør og dagligliv presentert på en herlig ironisk måte. Anbefaler varmt en tur innom der, mye artig å lese, og en god slump gode DIY tips til hus og hjem. Også litt om hagen også da... ;o)
Men i alle fall, Birthemor har nå en Give Away for å feire 10 000 lesere på bloggen (Gratulerer Birthemor! ;o), og det er jeg som har sydd preminene. Oi... Snakk om å hive seg ut på brådypt vann da! Vel, vel, jeg syr det jeg selv liker, så får vi bare håpe det faller i smak hos noen andre også.
Her er en liten overikt over noe av det jeg og symaskina har klart å produsere i høst. Alt er til salgs. Jeg mener, hvor mange vesker kan man egentlig ha bruk for selv? Og ikke har jeg baby lenger heller... ;o) 


 Vesker til deg som liker sommer, sol og blomster. :o) Tilda-stoff, blonder og solid stoff i bunnen. En lomme utenpå, en lomme inni. Fõret, vliseline i bunnen for stabiliteten og quiltevatt i resten for fasongen.
250,- og du er eier av en unik, håndlaget Maroso-veske som ingen har helt make til!


 Koseteppe til lillegullet. I vogna, senga, bilen, sofaen... Mine egne gullunger har hvert sitt teppe som de fikk da de ble født. Teppene (og ungene) er nå 7 og 5,5 år gamle, i flittig bruk hver dag og holder seg like godt vask etter vask. (Både teppene og ungene... ;o)
200,- og du har kos i mange år fremover!


 Brødkurver til alle årstider. Advent, jul, påske og sommer... Disse syr jeg etter humør og steming, det veksler litt som du ser. Kan godt brukes til mer enn bare brød også. Holder eggene til søndagsfroskosten gode og varme, og rommer mengder av små dingser og ting som stadig reker rundt i huset uten fast tilholdssted, tyggis, nøkler, lego, PollyPocket, skrujern... Du skjønner?
Uansett, for 100,- kan du fylle din egen kurv med hva du vil.

Duken gir sommerstemning året rundt.
200,- så blir det sommer på bordet hos deg også! 


Og så hender det man får lyst til å prøve litt andre ting enn å bare spa i hagen og sy på symaskinen, så da går man i garasjen og stjeler et par planker fra Handymannens lager og låner en stikksag, vinkelsliper og litt pussepapir, og vips: Hjerter i tre! Dekorert med maling, serviettdecoupage, prikker og nydelige, nostalgiske englebilder.
40,- for små / 50,- for store og så pynter du fint hvor som helst hele året. Man kan da aldri få for mange hjerter?!


Syr også en del babytøfler (som vist hos Birthemor), div babygreier og tøyhjerter. Og så noen ugler... og sånn... Skal se om jeg kan få "viftet" litt med dem her også hvis det skulle vise seg å være noe interesse for det.

*Så skulle altså det vise seg at det var noe her som falt i smak, så bare legg igjen en kommentar med mailadresse el.l så tar jeg kontakt! :o)

Og på toppen av det hele så har jeg vært så dum/optimistisk at jeg har meldt meg på en sånn Julemesse på Søreide barneskole i Bergen nå før jul. Det er Lions Fana som arrangerer og organiserer. Det er kafé, loddtrekning, korpsmusikk og ca 16 utstillere/selgere. Liv og røre fra klokken 10 til 15 lørdag 17. november.
Jaja, alt skal jo som kjent prøves en gang... 

Dette er vel et av de mer humoristiske innslagene på syfronten. En "Søttendemaiduk". Skikkelig frisk og nasjonalistisk.
100,- hvis den faller i smak hos deg. (Ps! Bare overse den triste fruktskålen, den følger ikke med i prisen... ;o)

Oppdatert 11.04.13:
Da er de blomstrete veskene, brødkurvene, det blå babyteppet og nesten alle hjertene solgt. Supert! Da kan jeg fortsette å sy mer! Og mer...og mer... og mer.... ;-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)