søndag 1. juli 2012

En liten fotosafari i hagen i slutten av juni.

Rosehagen. Ser du alle de flotte rosene? Nei, ikke jeg heller... Men de kommer! De er bare litt små og sjenerte enda. De står på geledd langs hele muren og bare venter på å fylle luften med de herligste dufter! Takket være salg på det lokale hagesenteret ble det noen nye roser i år. Westerland, Pascali, Morsdag og Heritage blandt annet.
Venter spent på å se om de to rosa klatrerosene gidder å klatre litt i paviljongstativet i år. Det er iallefall meningen de skal gjøre det, har ventet i tre år nå. Får prøve med litt mer gjødsel kanskje? 

 Årets grønnsaksforsøk. Sukkererter, gulerøtter, poteter, jordbær, blåbær og litt jordskokk i fra i fjor. "Eiffeltårnet" er til sukkerertene, de har bare ikke nådd helt opp enda. Hønsenettingen er satt opp som hønsesperre. Ellers hadde nok potetene blitt spadd både opp og ned både titt og ofte... Jordbærplantene i kassen i midten får stå i fred foreløpig. Kanskje fordi det ikke er noen jordbær der enda? Må nok følge litt med på akkurat det der.

 Hostaene trives godt oppunder hekken. Snart på tide å flytte og dele litt her ser jeg.

Herlig kaos? Har lest at det er mange som driver med sånn veldig gjennomtenk og godt organisert sammenplanting. Har sett mange superlekre bilder av slikt. Lurer på hvordan de får det til? Jeg prøver og prøver, men vips! så har kaos-nissen vært der i natten mummel og mørke og alt er en eneste fargekræsjende røre... igjen... Jaja, det har vel sin sjarm det også kanskje. Det ser jo frodig ut iallefall... ;o) Blå og hvit Lupin. Begge i fint selskap med hver sin orange Valmue.
Endelig har jeg også stooore, flotte valmuer! De visner skuffende fort, men de er iallefall en skikkelig fargeklatt den stunden de står der i sine knall orange silkeskjørt. 

 En anonym blå sak til venstre og en nesten like anonym storkenebb jeg har stjålet et eller annet sted. Den er skarpt rosa (dårlig kamera eller dårlig fotograf...?) og ser ut til å være en god bunndekker mellom roser og slikt.Denne fant jeg tilfeldigvis under en kveldstur med kameraet. Den hadde gjemt seg godt blandt Allium og Akeleier. Er vel en slags "Allium"-sak dette også tror jeg, men aner som vanlig ikke hva den heter...

Peon! Kommer snart... ;o)

1 kommentar:

  1. Wow så fine bilder og vakre blomster ,du har en nydelig hage.

    Marit.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)