lørdag 14. juli 2012

Morsdag og Amber Queen.Morsdag. Dette er en lav, tett klaserose. Den blir 40–50 cm høy. Planten har svak vekst, men sterkt røde til mørkerosa blomster som lyser godt opp. Blomstene er små og fylte. Denne planten er mye brukt som potterose, men kan også plantes ut. Herdighet: H4.

Denne ble kanskje litt for liten for min rosehage. Stakaren forsvant nesten blandt all lavendelen. Den skal få et nytt sted å stå til neste år, litt mer uti kanten av bedet der den synes litt bedre.

Amber Queen.
Klaserose. Orange/ravgule blomster. Nokså sterk, krydderaktig duft, kompakt form. Blomstrer juni-oktober . Høyde 80 cm. H4. Plasseres i sol-halvskygge. 

Klaseroser er forholdsvis lave roser (40-80 cm) som egner seg godt til både bed og krukker. Blomstene vokser i klaser, ofte med mange blomster i hver klase. De er remonterende og blomstrer mye og lenge, fra slutten av juni til langt utpå høsten. Klaseroser er relativt enkle å stelle, de må beskjæres om våren og vannes/gjødsles godt om sommeren. 
Klaseroser hører til de moderne rosene som er dyrket frem for å ha lite sykdommer, så de fleste klaseroser er friske planter. 
Plant gjerne tre eller flere sammen da de gjør mer av seg og kombiner gjerne med lave stauder. Særlig skarpt blå eller mørkt lilla stauder etter min mening.

1 kommentar:

  1. Kjempe nydelige roser!
    Likte veldig godt den gule. Herlig farge!

    Ha en fin sommerkveld. Klem

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)