søndag 20. september 2009

Sol ute, sol inne....

Det er fint å kunne dyrke litt solskinn selv nå i disse regntunge tider. Lyser virkelig opp i en grå hverdag disse skjønnhetene her. Har begynt å gjøre hagen klar for vinteren nå. Plantet de siste staudene som har stått i krukke i sommer, plenen har fått en siste runde med klipperen, går og følger med på gradestokken om det nærmere seg null om natten. Er vel forhåpentligvis noen uker igjen enda. Masse sarte krukkevekster som blomstrer nydelig enda. Bare Hibiscusen på bildet under som har fått komme i hus. Det likte den, for nå spretter det frem den ene nydelige kjempeblomsten etter den andre! :o) Venter spent på om den røde også snart slår ut sine flortynne kronblader. Den er full av knopper iallefall. Solsikken er ikke imponerende stor der den står i ensom majestet øverst oppi rosehagen, men den lyser skikkelig opp i de etterhvert noe avblomstrede rosebedene. Det er så langt den første og eneste solsikken jeg har fått til! Og så de som skal være såååå enkle? Jaja, skal prøve å få til enda flere til neste år!
Og tulipanene og liljene som alltid er en viktig del av høstprogrammet i hagen, de ligger fortsatt og venter på kaldere vær. Midt i oktober skulle visst være passende sa mannen på Plantasjen. Og han så faktisk ut som om han visst hva han snakket om, så da venter vi noen uker til med dem. Har fått hamstret inn noen løkpakker av årets favoritter, tulipanen "Uncle Tom" og liljen "Gran Paradiso". Helt etter planen! Ikke et eneste lite impulskjøp...enda! Ikke så mye som en liten perleblomst eller krokus en gang! Flinke meg! Prinsippfast!
Men så har jo ikke salget startet enda da... ;o) Og det er da problemene oppstår.... Den evige konflikten mellom "Ååååh, DEN var nydelig!" og saldoen i banken. Skulle ønske penger vokste på trær! Da skulle jeg tatt noen avleggere av det treet ja! ;o)
Men det går vel bra i år også. God planlegging er tingen! Så derfor aaaaner jeg ikke hvor jeg skal plante tulipanene mine i år! Hverken de nye eller de fra i fjor og året før. Er rett og slett ikke plass i bedene! Hmmm... Får gå en runde i tenkeboksen og så en runde i hagen med spade, så tenker jeg det problemet løser seg. Det blir jo egentlig aldri fullt i hagen! Det bare ser sånn ut av og til... ;o)

2 kommentarer:

  1. når du funnet det treet vil jeg ha første rett på dine avleggere!!trenger sikkert en hel hekk, hi, hi... solsikker har jeg som oftest ikke fått til, derfor ekstra gøy når den først blomstrer :)

    SvarSlett
  2. Som jeg kjenner meg igjen. Også her ligger pakkene med løker og knoller på vent. Og ingen skjønner hvor vi skal få plass til dem. Jeg har ikke engang fått alle Irisene mine i jorda.
    Mye deilig gult hos deg! Mange "soler" å glede seg over nå når den på himmelen viser seg mindre og mindre.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)