torsdag 3. september 2009

Ny sesong!

Da er mesteparten av sommeren over og det er påtide å få på seg hanskene og finne igjen spaden! Det har vært litt tiltaksløst på hagefronten i det siste. Venter på at blomstene skal bli ferdig med sommer-showet før jeg begynner å flytte rundt på dem igjen. Og så har det jo regnet pittelitegranne i det siste... Men nå kjenner jeg at det er opptil flere nye prosjekter under oppseiling. Eller det vil si, det dreier seg vel helst om å fullføre prosjekter fra i fjor. Skal fylle på jord bak den skrå delen av den høye muren og flytte de to nyeste rodoene pluss den sist ankomne Hortensiaen dit. Kanskje de to prydepletrærne som har stått midlertidig oppe på plenen i 5 år skulle få et nytt hjem der også? Kunne trenge litt innsynsskjerming mot naboen den veien. Ja, da tenker jeg den murkanten er omtrent full ja! Og så var det Gyvelen(eller hvordan staver man den busken? Har gule blomster iallefall...;o) nede ved gjerdet! Den er blitt aldeles for stor og står nå på listen over utrydningstruede arter i min hage. Skal bytte den ut med to rosa rodoer som står litt feilplassert. Den ene ble dumpet midt i et bed i vår og den andre står langt nede på en gressbakke der man ikke kan se den når den blomstrer. På tide de får komme opp og frem i lyset! Og så må jeg bare få prøve å si litt om hvor utrolig inspirerende det er å lese alle de forskjellige hagebloggene jeg finner her inne! Jeg har funnet masse inspirasjon til flere små og store forbedringer i hagen. En knallrød benk, en halvt nedgravd krukke.... Det er ikke alltid jeg får somlet meg til å legge igjen en kommentar når jeg er inne på bloggene, er ofte altfor opptatt med å lese mest mulig på ofte litt begrenset tid. Og takket være knallflotte bilder og god informasjon om plantenavn så begynner ønskelisten min å bli ganske lang nå... ;o) Takk for det alle dere flinke hagebloggdamer(og menn!) der ute i nettland! M.

5 kommentarer:

 1. hager blir sjelden ferdig gitt... og godt er det, eller hva ;)

  Høsten er jo en fin tid å flytte rundt på ting da, om man ikke har gått for lei av hagejobbingen :)

  SvarSlett
 2. som anne sier, hvis man ikke gått lei... det er litt lengre vei over terskelen nå enn i våres men først ute er det jo like gøy med hagen. store planer du har, flytte busker og ordne. litt om litt får man gjort det meste, jeg har funnet ut at noen time hver kveld rekker man mye på:) Nokk er det mer gøy om våren men det man klarer å få gjort nå blir i hvert fall jeg himla takknemlig for i april :) så du fastnet for en rød benk du og ...

  SvarSlett
 3. Ja, blir nok en knallrød benk øverst oppi rosehagen i løpet av året! Hvorfor skal egentlig alt i hagen males blått eller hvitt egentlig? Det har visst bare blitt sånn her... :o) Var så inmari flotte de røde og grønne bildene på "hvem-det-nå-var" sin blogg her om dagen!(Dårlig hukommelse...:o)
  Og gravingen har hatt pause lenge nå. Graver egentlig mest om høsten og seint på vinteren når det er kaldt, vått og brunt ute. Klarer ikke å få gjort sånt om sommeren. Så nuuuu er det på`an igjen!
  Så snart jeg får litt oppholdsvær på en fridag... ;o)
  Ha en fortsatt finfin dag!
  M.

  SvarSlett
 4. Her var det mye fint! Har bladd meg litt nedover, og man kan jammen hente inspirasjon her også;)

  Hagen er stadig i forandring hos meg også. Jeg fikk en stor forsyning av blomsterløk fra Zimtrade i går, så det blir mitt neste prosjekt;)

  Ha en fin lørdag:)

  SvarSlett
 5. Vi har vel lov å slappe litt av no, skal ha kalk på rosene så får dei klare seg sjølve. Fin blogg og bilder. Ha det fint.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)