søndag 30. juni 2013

Kyllinger!


Da var ventetiden over! Vi har fått kyllinger! :o)

 Etter tre uker med (u)tålmodig venting har det endelig dukket opp små, dunete kyllinger i hønsehuset. Det var seks egg, fem var klekket da jeg sjekket i går. Det er litt vanskelig å se hva som skjer under den påpasselige hønemoren. Fikk knipset et bilde av tre av dem, resten forsvant rask inn under vingene til mor da jeg åpnet døra.

 Alle har forskjellig farge og mønster på flekkene. Alle eggene var brune, så tipper avkommet blir sånn ca brun-aktig også.


Disse to her var riktig aktive og nyskjerrige. De studerte hønemor når hun spiste, og kopierte ivrig.

 Dunete, søte små nøster. Og en meget påpasselig hønemor.

Det holdt på å galt for en av kyllingene i går. Rugeredet var en pappkasse med spon, og i går ettermiddag oppdaget jeg at en av kyllingene hadde ramlet ut av kassen og satt fast mellom kassen og veggen. Den var helt kald og jeg trodde først den var død og skulle til å legge den til side for å fjerne pappkassen så ikke flere skulle få samme skjebne (man lærer så lenge man lever), men så så jeg heldigvis at kyllingen blunket med den ene øyet. Så da bar det rett i hus for opptining med varm rispose og kjøkkenhåndkle i en skoeske. Etter ca 20 minutter vaklet den rundt på egne bein igjen og ble da plassert opp til hønemor i hønsehuset. Vi har ikke sett akkurat den kyllingen utenfor hønemors varme vinger igjen enda, men vi håper den klarer seg fint videre. Det var en helt lysegul kylling uten mørke flekker. Vi får følge med og se om den dukker opp igjen snart. :o)

Bedre med en kylling i hånden enn ti på taket... ;o)

Oppdatert:
 Fire dager senere. Travle tider for hønemor! ;-)

1 kommentar:

  1. Hei! Eli her, ny i bloggenes verden. Vil bare gi deg en stor kompliment for et fantastisk arbeid du har lagt ned her og forstår ikke hvorfor du ikke har fått kommentarer! En utrolig delikat presentasjon av din blogg, både farger, form og innhold gjør meg glad til sinns på en mørk og regnfull oktoberkveld.
    Med vennlig hilsen Eli på trivelitravel-blogg.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)