søndag 11. august 2013

Liljenes tid...


Nå blomstrer liljene. Noen er allerede ferdig, og noen har ikke kommet skikkelig i gang enda, men det er rikelig med flott blomstring i hagen nå i disse dager.


Denne orange-røde er en skikkelig fargeklatt flere steder i hagen. Det kom fra en feilmerket pakke på Plantasjen. Skulle være dyprøde, opprette blomster egentlig. Men pytt sann, resultatet ble jo finfint likevel. Og så blomstrer den leeenge! Uansett regn og vind. Supert! ;o)  Disse hvite liljene har i mange år stått godt gjemt innimellom en klynge med rhododendron, men i år husket jeg endelig å redde dem frem i lyset igjen. De tar seg jo unektelig bedre ut her hvor man faktisk kan se dem når de blomstrer.

 Denne rosa søtsaker tror jeg at jeg har "stjålet" i svigermors hage for en del år siden. Den har de fleste år blitt herjet av både liljebiller, snegler og ivrige hønseføtter, men i år har den endelig fått fred til å gjøre det den gjør best; blomstre flott, rikelig og lenge!


 Og sånn ellers så kryr det med hønsefugler i hagen som vanlig. Kyllingene er nå ca 6 uker gamle og har fått fjær og god størrelse.
Mye tempo og nysgjerrighert har de også. Og en imponerende appetitt!
Akkurat denne her er mest sannsynlig en hane, så da kan den nok ikke bli her hos oss særlig lenge. (Hvis noen har bruk for en ny "vekkerklokke" så er det bare å gi en lyd! Du skal få den helt gratis!) Denne lysebrune skjønnheten heter Lano og er forhåpentligvis en høne. Skikkelig fin og fryktelig vanskelig å ta bilde av. Står jo aldri i ro!

Og endelig blomstrer syrintreet! Det vil si, det blomstrer i alle fall i syrintreet... En frekk, liten klematis har sneket seg opp i treet i stedenfor å klatre på gjerdet slik den egenglig skal. Men det ble jo riktig flott, så jeg tenker den skal få fortsette med det i fred og ro.

2 kommentarer:

  1. Så flotte og blomsterrike liljer! Det er tydelig at de trives hos deg.
    Koselig med kyllinger i hagen.
    Det ble fint med klematisblomstring i syrinen.

    SvarSlett
  2. Liljer er så vakre, godt du fikk frem dem fra gjemselen bak busken. Høns hadde jeg gjerne hatt i hagen, de er så koselige (og gir egg og gjødsel ikke minst), gratulerer med kyllinger :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)