onsdag 12. juni 2013

Gammelt og nytt i hønsehuset...

 For en stund siden ble Lillemor "klukk". Plutselig kom hun ikke ut av hønsehuset om dagen, hun ble liggende inne og ruge på alle tilgjengelige egg. Vi måtte omtrent bruke spade for å løfte henne opp så vi fikk tak i eggene som de andre hønene hadde lagt. Etter flere uker og utallige forsøk på å "av-klukke" henne uten hell fant husets Handymann ut da kunne vi jo likegodt gi høna noe konstruktivt å gjøre når hun først bare lå der likevel. Så han fikk tak i 6 fredde egg og puttet egg, høne og spon i en kasse. Og nå leker vi venteleken i noen uker...

 Nye kommer til og gamle må vike plass. Pricilla forlot oss i forrige uke. Hun var ca 4-5 år og fikk magetrøbbel av et eller annet slag. Det gikk heldigvis relativt fort. Veldig leit, dette var jo selveste "Kosehøna", den mest sosiale og (tilsynelatende)kloke høna i flokken.

 Disse to her, Kråko og Gunda, har hatt en litt tøff vår. De har fått problemer med føttene. Etter en del Googling og studering på YouTube-videoer fant vi ut at det var noe som het Bumblefoot. En slags betennelse som danner en hard, vond klump med verk og puss rundt i/under foten. Vi har prøvd å behandle og stelle dem etter beste evne, så nå får vi bare håpe de kommer seg snart. De har begynt å legge egg igjen nå, så det går rette veien foreløpig i alle fall.

Så her, under dun og fjær, ligge seks fine, små egg lunt og godt. Lillemor passer veldig godt på; blir AU på fingrene hvis man kommer for nær. ;o) Vi sysler ikke med varmelampe og menneskelig inngripen her, disse dvergcochin-hønene skal vistnok være meget gode hønemødre og godt i stand til å klare sakene selv.
Det skal ta 21 dager til klekking i følge de som kan noe om slikt, så omtrent til St. Hans kan vi håpe på klekking og dunete, små kyllinger i  hønsehuset. Spennende tider! :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)