tirsdag 3. mai 2011

Småplukk i hagen.

Gikk en liten kveldstur rundt huset med kameraet og kaffikoppen. Fant noen av hagens mindre prangende beboere på min vandring. De er søte, men små. Jeg er ingen god fotograf, så billedkvaliteten er så som så.


20 kroner på Rema. Phlox-et-eller-annet. Får se om den trives, har ikke vært så heldig med denne typen planter før. Vel, håpet er lysegrønt...

Kuleprimula. Den "fant" jeg i bedet hos svigermor som tilfeldigvis ikke var hjemme akkurat da... De sier at stjålne planter blomstrer best, så da har denne gode muligheter! :o)

Kjøpeblomst. Blir liksom ikke helt det samme som dem man dyrker frem selv, men den er da pen den også.

Lys rosa vårerteblomst. Den er nydelig, men kronisk umulig å ta fine bilder av. (Mulig jeg bruker feil kamera kanskje?) Har en lilla utgave også, den skimtes så vidt i bakgrunnen. Disse har jeg arvet av Farmor i Bergen. Mye rart i hagen min som kommer derfra.

Rødrosa primula, knabbet i naboens bed.


Og dette er en.... Tja, si det. (Hukommelsen svikter.) Det var en stor tue i fjor, i år er det bare denne ene blomsten.

Lys rosa Primula. Den "stjal" jeg hos en svigerinne i fjor.

En søt, liten aurikkel uten navn. Denne har jeg fått av en god venninne i Bergen.


Kubjelle fra hagemessen i fjor. Den må være utrolig hardfør, for den ble bare satt oppå jorda i et bed i potten sin, og glemt helt bort til nå i vår, et år senere. Som du ser så blomster og trives den helt fint fortsatt. Flinke blomsten! ;o)

En julerose. Navnløs den også. Den er to år gammel her i hagen og dette er den første blomsten.
Kjekt når naboens kirsebærtre pynter i vår hage. ;o)

3 kommentarer:

  1. Så mye fint som blomstrer hos deg. de vårerteblomstene er nye for meg, men nydelige er de.

    SvarSlett
  2. Så lekre bilder! Skjønner ikke helt det der med at "jeg er ingen fotograf" - dette er jo kjempelekkert! Fin blogg! Gleder meg til å følge den! :-)

    SvarSlett
  3. Heisan. Takk for runden i hagen din. Mange fine blomer å sjå. Skulle gjerne hatt ein nærare titt på dei vårerteblomane, nye for meg. Kos deg vidare i hagen med fotoapparatet !!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)