fredag 17. juli 2009

Dette så litt bedre ut.

Og etter å ha sendt avgårde det forrige innlegget så følte jeg et intenst behov for å vise frem den andre halvparten av Rosehagen også. Bare for å vise at det er ikke jord og tragedie altsammen! Hehe:o)
Skal selvsagt bli bedre her også med tiden, men det tar vi ettersom lommeboken tillater innkjøp av flere roser og mer lavendel ;o)
Lager en del lavendelstiklinger selv også, men ungene har en tendens til å finne dem igjen før meg. Må visst organisere meg litt bedre.
Og stiklingsformering av roser har jeg ikke hatt tid til å sette med skikkelig inn i enda.
Trodde jeg fikk til en her i vår, den stod og så sååå lovende ut hele vinteren og halve våren, men så vandret den plutselig hen til de evige rosemarker en tidlig vårdag... Sukk! :o/
Noen som vet når på året det er best å ta rosestiklinger? Om våren? Det er jo litt forseint nå i år da. Eller er høsten bedre?
M.

6 kommentarer:

 1. Hei, så fine bilder du har:-) Ang.rosestiklinger; for to år siden "stjal" jeg et par tiklinger....huff da. Ja ja, men uansett, dette var på sensommeren, og de har faktisk kommet opp, litt tregt går det, men de kommer iallefall. Mulig det beste er på våren:-/
  Gleder meg til å følge bloggen din. Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 2. Heisann Den hvite lilje!
  Takk for det!
  Lurte litt på om jeg skulle gå på rose-slang jeg og... På Aboretet på Milde utenfor Bergen feks. Der har de en hel masse fint! Og så påstås det jo at når det gjelder stiklinger og avleggere så er det tyvegods som blomstrer best! Så da så! Kommer nok til å prøve noen i høst, og flere til våren.
  Ha en finfin dag du og! :o)
  M.

  SvarSlett
 3. Så spennende med rosestiklinger! Jeg trodde de fleste var podet på gammeldagse "nyperoser", og at det var veldig vanskelig å få til stiklinger. Så her må jeg følge med! :-)

  Setter dere dem i såjord som andre stiklinger, og lar dem stå i drivhuset over vinteren, da?

  SvarSlett
 4. Hei Hanne!
  For å være helt ærlig så har jeg egentlig veldig lite peiling på akkurat dette, men jeg jobber med å finne ut av det. Ønsker meg så mange flere roser enn jeg har råd til å kjøpe, og så er det jo så innmari gøy å få til sånt selv også! Skal nok få det til en dag. Vet at man kan legge ned greiner av roser og la de ligge til de har dannet røtter, men har ikke prøvd det enda. Vil jo helst ikke knekke greinene... Har lest et sted om en som bare stakk greiner ned i jorda rundt rosebuskene når hun klippet dem om våren. Det funket visst bra hos henne. Tror kanskje stiklingene har det best i sandblandet, lett jord utendørs, men litt skjermet. Eller kanskje inne? Hmm.. Har ikke drivhus, enda, men det hadde sikkert vært det beste. Skal holde deg oppdatert om jeg får til noe. Og hvis noen andre der ute vet noe så må de gjerne dele det med oss! ;o)
  M.

  SvarSlett
 5. Stjålne skudd av potteplanter vokser best, det visste jeg, men.. har aldri prøvd med rosestiklinger. Får ta og stikke avklipte greiner i bakken på siden av busken fra nå av, kanskje en tar seg. Ser gøy ut å få starte opp med ny hage, TTT, men det pleier å bli fort fullt likevel, fortere enn mann aner :)

  SvarSlett
 6. Stiklingsformering av roser er litt varierende vellyket på slag, men fullt mulig for mange visstnok. Tidspungt er jeg usikker på, men vil tro det er i seneste laget nå med mindre du kan overvintre skjermet.

  Hagegal.no har sikkert noe fornuftig om det :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)