onsdag 19. mai 2010

Vil du være med på Hagevandring?

Her kommer en liten oppdatering på fjorårets ymse prosjekter, og litt nytt om årets nye prosjekter.
Har hatt en del små og store greier på gang i hagen i løpet av det siste året. Men ble jeg egentlig helt ferdig med noe av det? Tsja... ;o)
"Trekanten": Her ble det fjernet en Gyvel og en masse ugress og fylt på litt jord, stein og grus og satt ned et utvalg gamle Rhododendron. Det ser jo ut til at det er liv i noen av rhodoene iallefall.
Men bedet som ble omhyggelig luket og beplantet med avleggere fra Svigers, ja det er det nok ingen som kommer til å se noe til på en stund. Det får styre seg selv der bakom plankene, så kommer det vel frem i sola igjen før eller siden. Og da må jeg finne frem jord, duk og bark før hanefoten tar helt overhånd der nede!

 Det lange, smale "L-formede bedet" er også litt utilgjengelig en stund fremmover. Heldigvis var jeg ganske akkurat ferdig å rydde å luke der før plankestablene duket opp, så der får det bare stå og vokse seg flott og frodig helt på egenhånd en stund. Får heller ta en storopprydning der utpå sommeren en gang.
Under alle byggematerialene ligger den fine hvite singelen jeg la her i fjor. Den ble helt ferdig! Og den ser fortsatt bra ut! Når du kan se den vel og merke... ;o)

Dette er det staudebedet jeg kaller "Velkomsten", for det er det første man ser på vei opp til huset. Og hvilken hyggelig velkomst da du! Her ser det jo virkelig ikke flott ut... Har berget unna mesteparten av staudene, og passer godt på dem jeg ikke helt våget å flytte på. Blir noe restaurering her også om noen uker.
Fint med "Stålskulpturer" i bedet? ;o)

Men se her! Her er det jo faktisk noe som har blitt bedre siden i fjor! Her langs denne skrå muren har det de siste fire årene bare vært stein og ugress, men nå har det endelig blitt noe som ligner på et godt grunnlag for en gressplen. Og det er kun takket være at resten av plenen ser slik ut:
Her skal det bli parkering for kantklipper, hekkesaks og gressklipper etc under den nye, store, flotte terrassen som skal settes opp her.
Og når man først hadde en gravemaskin tilgjengelig, hvorfor ikke benytte anledningen og få gravd litt skikkelig rundt hushjørnene? Som sagt, så gjort!
Så da har jeg fortsatt ikke noe feiende flott rosebed med lavendelhekk og buskbomkant, men jeg har et veldig bra utgangspunkt... Må bare vente på at SnekkerFrank skal bli ferdig med forskalingen ved trappen slik at MurerFrank kan gjøre seg ferdig med støpingen, og så kan jeg, Gartneren, ta meg av resten! ...med litt god hjelp av Frank, Hagekonsulent/Murer, til å få satt opp Rosebuene. ;o)

Vel, la oss fortsette turen!
Her er "Den hvite stien" jeg begynte på i fjor. Var det noen som sa "Stillestående lengde"? Stien er fortsatt hele 2 meter og den går fortsatt oppforbi Rosehagen og bort til Drivhuset. Dvs den skal gå helt bort til drivhuset når den blir ferdig. Men det haster kanskje ikke så veldig, for her i denne jordhaugen helt oppi hjørnet skal drivhuset stå! Det mangler bare noen meter mur, litt grus og graving og trillebår-bortkjøring av en pitte lite lass med jord... Noen som vil være med? Knallgod trening, sier de...

Oi-oi-oooi! Ja, her er det bare velstand dere! Jeg tror jeg skal forskanse meg oppe i rosehagen med årets nye, knallgrønne stoler, inni det som var Paviljongen i fjor, på den eneste grønne flaten som er noenlunde flat, og grønn. Der har jeg flott utsikt over kaoset og der tror jeg at jeg skal bli til jeg kan klare å komme meg bort til bedene mine uten bruk av klatreutstyr og GPS! ;-P

Men i hageboden er alt i orden! Frøene spirer, Fucsia-stiklingene fra i fjor har fått nye potter og ser ut til å ha klart vinteren bra og alle knoller og krukkeplanter har flyttet ut på muren for stell og aklimatisering.
Men selv her får man ikke være i fred! Om noen uker (eller dager?) kommer snekkerne til å plukke taket av boden min for å fikse etasjen over. Det blir jo spennende og se hvordan det går. ;o)


Men hvor ble det av Urtehagen....???

1 kommentar:

  1. Det är en lång sommar framför oss. Tänk så fint det blir när du är färdig. Jag har hållt på i femton år och är ännu inte i mål, det är det fina med trädgård.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)