torsdag 20. mai 2010

Blomster i mai.


Det ble mye jord og rot i forrige innlegg, så nå følte jeg behov for å se på noe litt penere. Det er jo egentlig veldig fint i hagen nå! Dvs hvis man smyger seg forsiktig mellom stilaser, plankestabler og store gapende hull og titter på blomstene med skylapper og nærsyntlinse på kameraet... ;o)


De fleste påskeliljene står fortsatt fint, rhododendronene er på vei, vårerteblomstene har vokst seg store og flotte og primulaene stråler om kapp med tulipanene.

Den gule "Prestekragen" (husker ikke hva den heter...) skinner som en sol blandt de brune jordhaugene.
Den lilla Nelliken er på vei.
Rosa Hyacinter dukker opp litt her og der.
Den blå Valmuesøsteren som tilfeldigvis ble med meg hjem fra høstsalget på Plantasjen for et par år siden har nå endelig produsert en flott stengel med knopp! Gleder meg til å se den blomstre!

Har også, som vanlig altfor tidlig, falt for fristelsen å gå til anskaffelse av de første sommerblomstene til krukkehagen. Det måtte jo bare bli en blå Lobelia og hvit Margeritt til å ha sammen med de røde tulipanene på 17. mai. Og fjoråerts favoritt; Diascia (tvillingblomst) - Diascia barberae, har dukket opp i to rosanyanser allerede. Den er bare helt herlig søt, selv om den ikke er så glad i regn.

1 kommentar:

  1. De første påskeliljene er nyyydelige! Har akkurat oppdaget disse fylte sortene, og denne var bare lekker...

    Rosa tvillingblomst har jeg også kjøpt. Kjempesøte:)

    Fortsatt god pinse:)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)