fredag 23. mars 2012

En liten titt i hagen i mars.


Nå har hagen virkelig våknet. Det spirer og gror over alt, stadig noe nytt å oppdage når man vandrer rundt og kikker i bedene. I dag er det til og med strålende sol og småfuglene kvittrer hysterisk i buskene. Herlig!Den hvite kuleprimulaen - Primula denticulata, er visst ikke så kul i år. Mulig de fjærkledde gartnerene har luket litt vel ivrig her..


 Et lite prosjekt i stadig endring. Blir liksom aldri helt enig med meg selv om hva som passer best akkurat her i denne buede enden av bedet. Så i år prøver vi med diverse gule og orange dagliljer innenfor en kant av lilla primula. Må finne noe litt høyt og markant å ha i midten.
Bak steinene bor det en 1,5 - 2 m høy, gul, noe brautende staude (uten navn selvsagt...). Det er brautingen som er årsak til steinene, prøver å hindre den i å ta over hele bedet.

 Disse krokusene er av de fineste jeg har. Nydelig lilla med helt lyse kronblad ytterst. Tror jeg må ha flere sånne.

 Hagens ivrigste gartnere. De luker, gjødsler og plukker snegler. Sjarmerende selskap, men jammen roter de en del også. Alle selleri-plantene var plutselig vekke sist helg. Hmmm, lurer på om de luker litt for grundig av og til? Mulig dyrking av grønnsaker blir en noe større utfordring i år enn tidligere...


Den hvite julerosen - Helleborus niger, blomstrer rikelig i år, men den ser litt herjet ut.
Mulig noen tygger litt på den av og til?


 Blåveisen - Hepatica nobilis, dukket opp i år også. Fire, små blå skjønnheter. De gjør ikke så mye av seg i et stort bed, men fryktelig søte er de iallefall.Årets absolutt kjekkeste prosjekt: male stakittgjerde! Jippiii... Sånn ca ørten meter med forsømt plankeh*****e. Jepp, bare et par dager til med høytrykkspyler nå, så får vi bare vente på tørt malevær. Og siden vi tilfeldigvis bor på vestkanten av vårt lekre land, så er jo tørt vær noe vi er myyye plaget med... Jaja, paraply og hårføner er jo et alternativ kanskje? ;o)
Hundetannlilje, Erytronium dens-cains. Kommer snart....


2 kommentarer:

  1. Allerede mye fint i hagen din. Ikke annet å vente enn at hønene trives. Å male hagegjerde her på vestlandet kan ta flere år. Ganske lurt det der med paraply og hårføner. Men i dag skal vi nyte det. Ha en god solskinnshelg :-)

    SvarSlett
  2. Åååhh, jeg ønsker meg høner! Tenk å ha en vandrende gjødselspreder og sneglespiser. Jaja, jeg får vel ta en manuelle metoden så lenge. Mye fint selv om du er på vestsiden. Ha en fortsatt god helg.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)