onsdag 7. april 2010

Sesongen starter brått og brutalt i år.Now you see it.....now you don`t... ;o)Vi har jo ikke bare hage og blomster på tomten der vi bor. Det står et hus der også. Og nå trenger det huset litt kraftig omsorg, det skal få seg en "Extreme Makeover" utvendig. Det begynner å bli temmelig rufsete og flisete i kantene, det har jo stross alt holdt stand mot naturkreftene og, i perioder, noe sviktende vedlikehold siden litt utpå 70-tallet en gang. Dette har riktignok vært planlagt en stund(et par år...), men slike store prosjekter har nå ofte en tendens til å komme som julekvelden på kjærringa uansett...
Så nå kommer snekkeren og skal hjelpe oss å skifte tak, vinduer og bordkledning på heile heimen. Moroa starter ca 19. april og det er plutselig ikke så veldig lenge til. Det betyr faktisk at jeg får det rasende travelt de neste to-tre ukene. All denne snekringen og skiftingen av husdeler medfører jo nødvendigvis litt tråkking, verktøy, planker og stilaser og slikt rundt huset. Sånn ca akkurat der jeg har en del av mine mer eller mindre velfylte bed... Og siden det er jeg som er Hovedgartner her på bruket, så er det også mitt ansvar å passe på at snekkeren, eller eventuelle ivrige medhjelpere, ikke moser alle staudene, rosene og løkene fullstendig.
Etter litt fundering fant jeg ut at den beste måten å sikre plantene på var å fjerne dem helt fra snekkerens arbeidsområde. Dette medfører en del bråhastig, dårlig planlagt graving og flytting av planter noe utenom sesongens skjema.
Rosehagen blir den utvalgte landingsplassen for planteflyktningene, og der er det jo selvsagt ikke klargjort for noe storinnrykk av store, omfangsrike busker og planter. Oi-oi, dette blir kjekt! ;op
Men huset blir jo "nytt" og lekkert til slutt da! Og de skal jo ikke snekre og rote rundt der i all evighet heller, så i løpet av sommeren har nok de fleste beboerene i hus og hage falt til ro og slått rot igjen.

Kan hende dette blir en bra start på sesongen likevel? Man får jo røsket opp i gamle, inngrodde oppfattninger om at DEN busken skal stå der og DE staudene passer best her etc. Får på en brutal, tvangsmessig måte testet ut nye, spennede kombinasjoner på uventede steder. Det kan jo komme noe veldig bra ut av flyttesjauen da! :o) Den som lever, får se...

Hagestell er avhengig av at entusiasmen holdes oppe inntil ryggen blir vant til det.
Ukjent
Hagestell krever mye vann - mesteparten i form av svette.Lou Erickson4 kommentarer:

 1. Räddas vad som räddas kan! Det låter ju faktiskt kul att få fixa huset, men oj vilket jobb! Får hoppas att nästa ordtak blir slutet gott, allting gott :)

  SvarSlett
 2. Jeg får bare ønske dere lykke til. Din omsorg for de små (og kanskje noen store også) vil nok redde de fleste. Og spennende er det jo også med slike endringer.

  SvarSlett
 3. Hei igjen :-). Titt innom hagebloggen min så finner du en Award til deg. En trøst i din travle hverdag. Håper du kan ta imot den. Han en fortsatt god kveld.

  SvarSlett
 4. En Award! Tusen takk Margrethe! Så hyggelig at du tenkte på meg! :o) Skal prøve å ta i mot den, må bare finne ut hvordan jeg kopierer den over hit... Er ikke mye data-nerd jeg nei! ;oP

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid! :o)