søndag 29. januar 2012

Vinter ute, ørken inne.


Ute er det iskaldt og 1 cm frossen slaps over alt. Så hva gjør man da når hageånden melder seg? Jo, da finner man frem gamle, glemte planter i kjelleren. Disse tre Agavene "fant" vi i en forlatt hage i Tyrkia for snart to år siden. Siden da har de stått helt alene og nesten glemt oppå et kjøleskap i kjelleren. Helt til i dag. Nå fikk de endelig komme opp i varmen og lyset, i et litt mer passende miljø enn kjipe, brune plastpotter i øde ensomhet.


Så da gjenstår det bare å se om de overlever det plutselige angrepet av omsorg med ny jord og økt temperatur...

 Det ble i alle fall ganske dekorativt synes jeg selv. Og slike kaktus-aktige planter er jo egentlig de eneste som har sjanse til å overleve her hos oss. Resten dør som oftest av for mye eller for lite vann, litt på grunn av varmepumpe og vedfyring og mye på grunn av en nokså uoppmerksom "innendørs-gartner"... ;o)

Ha en fortsatt superfin søndag! Her har vi soool i dag! :o)

fredag 13. januar 2012

Lettere sagt enn gjort.


Holder på med et par lengre innlegg med rett navn og litt info om blomstene i min hage, men det var visst ikke riktig så enkelt som jeg trodde. Greit nok å finne litt info når man vet hva man leter etter, men jeg finner jo ikke ut navnet på de enkleste, små hageblomster.
Så nå trenger jeg litt hjelp med disse ukjente utgavene her:

 Er dette Bronseblad? Blir ganske store (ca 30-45 cm i diameter), ingen blomster.

 Prestekrage av et eller annet slag?

 Denne er høy, sprer seg kjapt med rotskudd og blomstrer seint på sommeren. Men hva heter den?

 Blomstrer rikelig tidlig på sommeren, friske grønne blader, og jeg har ingen peiling på hva den kalles?

Denne MÅ da noen vite hva heter, den er jo kjempevanlig, nesten en villblomst egentlig kanskje? Har "alltid" hatt den, men aldri egentlig lurt på hva den heter... ;o)

Har du peiling? Svært takknemlig for all hjelp! :o)


torsdag 5. januar 2012

Det man ikke vet...


Har merket meg en skrikende mangel på navn på planter og blomster og ellers fakta sånn generelt i de fleste av mine senere innlegg her på bloggen. Det må det gjøres noe med!
Så nå jobber jeg med et lite knippe farge-koordinerte "oppslagsverk" om  blomstene i Hagen på Solsiden. Dette er mest for min egen del, jeg vil jo helst vite hva jeg dyrker.
Og så er det jo liksom litt småpinlig når folk tror jeg har peiling på blomster siden jeg driver å skriver blogg og greier. Akk, så feil kan man altså ta. Men dette skal det altså bli en forandring på i ukene som kommer. Et lite, privat og høyst uprofft, botanikk-studium på en måte.
Mulig andre også kan ha nytte av det, dere får det servert her utover vinteren/våren enten dere vil eller ei uansett! ;o)


Snart . . .  :o)


PS! Denne gule rosen heter China Town. Det er jeg nesten helt sikker på. Nesten.