søndag 2. oktober 2011

Seinsommer...

 Tvillingblomsten holder koken godt utover høsten. Den er like fin som da jeg kjøpte den tidlig i juni. Hvem trenger vel høstlyng på trappa med en sånn skjønnhet tilgjengelig? :o)


Endelig blomstrer Astersen! Det tok 2-3 år, men det var verdt å vente på vil jeg våge å påstå.


Litt solskinn i bedene fortsatt. ;o) 


 En liten, sjenert Løvemunn klarte også å snike seg med bakerst i et bed. Den er nok et resultat av tilfeldige frø fra i fjor. Tror jeg kanskje hadde Løvemunn i nærheten der i fjor, kanskje.


Her er en av årets nykommere i hagen min. En liten busk med knallgule, store blomster. (Må nok ut å lese på merkelappen enda en gang, husker ikke navnet....) Den har blomstret uavbrutt siden jeg kjøpte den i juli. Flink busk!




Denne har ingen merkelapp, men jeg husker ikke hva den heter heller. Vi kaller den bare "Reidar-blomst". Greit nok navn det... ;o)


 Til neste år tror jeg at jeg skal holde kurs. Kurs i hvordan IKKE stelle tomater...
Her har sommeren gått litt for fort som vanlig, og de stakkars tomatene har tydeligvis ikke fått den tid og oppmerksomhet de trenger. Litt for mye regn, litt for lite sol og varme og aaaalt for lite næring...
 Jaja, da vet vi hva vi skal gjøre bedre neste år! :o)

 Piiiiitteliten og knall grønn...

 Høsten har tatt Hostaene. På en måte er de vel så flotte nå med sine sprakende høstfarger de siste ukene før de blir forvandlet til brunt gørr som ligger utover jorda. Alle årstider har sin sjarm.

 Rosene synger på siste verset, men de er fortsatt like vakre.

 Her er den jeg er mest fornøyd med i hagen i år. En liten Sommerfuglbusk (Budleia Daviidi) som jeg har klart å lage en tilsynelatende levedyktig stikling av. Hele fire stykker ble det utav et tilfeldig innfall en dag jeg dyttet borti "moderbusken" litt hardhendt med plenklipperen.
Får håpe de overlever vinteren, da skal de få stå i bakken ned mot veien og være vakkert  innsynskjerm i et gressete område som i skrivende stund er helt uten sjarm og skjønnhet.


Ha en fortsatt fargerik høst! :o)